Avoinna: KATSO AJANKOHTAISTA!

24.10. Lavalla Mean Town klo 19!!

AJANKOHTA ON MUUTTUNUT!!!!

Konstailematonta Blues/Pub-Rockia perinteitä kunnioittaen ja laadusta tinkimättä…!

Mean Town syntyi vuonna 2011 kolmen kokeneen soittajan halusta esittää blues- ja pubirockia 1970-luvun hengessä, ilman turhia krumeluureja ja kimallusta, pitäen itse musiikin touhussa pääasiana.

Koska bändi on jo parin vuoden ajan tavattu itse teossa useammaltakin ”rikospaikalta”, julkaisemme tässä syyllisten nimet sekä rötöstelyvälineet:

Petri Viiri – kitara, laulu

Jan Smedberg – basso

Kari Skön – rummut

Kaikki Mean Townin asukkaat ovat alun perin hyvistä perheistä, mutta ajautuivat kukin tahoillaan amerikkalaisen juurevan rockmusiikin rappeuttavan vaikutuksen piiriin jo nuorella iällä. Ja koska kysymyksessä eivät ole mitkään eilisen kevään varsat, on kokemusta näiden perusasioiden parissa puuhailusta ehtinyt kaikille yhtyeen jäsenille kertyä jo kolmisenkymmentä vuotta…

Mean Townin ohjelmisto koostuu lainamateriaalista, jonka käsittelyä maustavat soittajien omasta historiasta kumpuavat vaikutteet: 

Viiri on Southern Rockin erikoismies ja vaikuttanut/vaikuttaa mm. Breezy Bird ja Boondoc Band – yhtyeissä. Etelän rock triokokoonpanolla ja ilman tuplakitaroita on kuitenkin jopa Viirin kaltaiselle kitarataiturille melkoinen haaste ja nuo vaikutteet ovatkin Mean Townin soitossa läsnä lähinnä asennetasolla. Toki joitakin Lynyrd Skynyrd- ja Molly Hatchet – covereita keikkasettiin aina silloin tällöin putkahtelee.

Skönin ja Smedbergin tausta on puolestaan enemmänkin vanhan rock’n’rollin ja bluesin puolella. Yhdessä he soittivat jo nuorina miehinä sellaisissa bändeissä kuin Buzzsaw, The Horny Four ja The Diving Ducks. Myöhempiä ”työnantajia” Skönillä on ollut mm. Sixpack ja Smedbergillä esimerkiksi Monaco, Boppin’ Pete & The Big Bang sekä Mike Westhues Band.

Mean Townissa  yhteinen sävel löytyi vaivattomasti ja luonnollisella tavalla 70-luvun henkisestä Bluesrockista, jossa muutoinkin löytyy samoja elementtejä kuin ukkojen hieman toisistaan poikkeavista musiikillisista historioista. 

Ulkomaisista genren perusnimistä keikoilla kuullaan aina mm. ZZ Topia ja Johnny Winteriä. Kotimaisissa lainoissakin pysytellään aikakaudelle uskollisina ja materiaalia on kunnioittavassa hengessä lainattu esimerkiksi Royalsilta, Rock’n’Roll Bandilta sekä Pen Leeltä. Ja kun Suomessa ollaan, baareissa soitetaan ja yleisöä on tarkoitus viihdyttää, keikkasettiin ympätään tietenkin illan fiiliksestä riippuen yleensä myös muutama rakkaudella valittu ja pieteetillä esitetty Hurriganes-pala!

Eli mikäli tämmöinen meininki kuulostaa reilulta, vilkaise ”Keikat” – osiosta minne päin Mean Town-varoitus on annettu ja tule moikkaamaan.

Nähdään Pub Wartsussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.